Europa Park Hotel Castillo Alcazar heeft een vier sterren classificatie en is gebouwd in de stijl van een Spaans Middeleeuws kasteel. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan! Je waant je daadwerkelijk even in de Middeleeuwen wanneer je onder de poorten door loopt of ronddwaalt door de gangen van het kasteel. Europa Park Hotel Castillo Alcazar beschikt over 120 hotelkamers geschikt voor gezinnen. Sommige kamers zijn extra gethematiseerd of hebben uitzicht op het pretpark. Verder heeft Hotel Castillo Alcazar onder andere een waterspeelplaats, bar en restaurant.

Aanbieders van Hotel Castillo Alcazar

Ligging

Europa Park Hotel Castillo Alcazar ligt direct naast de Spaanse en Portugese themagedeeltes van pretpark Europa Park. Gedurende de dag kun je het dus pretpark eenvoudig verlaten en weer opnieuw betreden om tussendoor even gebruik te maken van je kamer of de faciliteiten van het hotel. Het is slechts enkele minuten lopen naar de speciale ingang voor hotelgasten.

Faciliteiten

Europa Park Hotel Castillo Alcazar beschikt over de volgende faciliteiten en diensten.

 • Gratis parkeren
 • Gratis Wifi
 • Restaurant
 • Bar
 • Souvenirshop
 • Speelhoek
 • Speeltuin
 • Wellness
 • Buitenzwembad
Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Eten en drinken

Europa Park Hotel Castillo Alcazar heeft eigen een buffet restaurant uitstekend geschikt voor gezinnen. In dit buffet restaurant, Castillo genaamd, vind je een uitgebreide selectie van typisch Spaanse maar ook internationale gerechten voor jong en oud. En dit alles uiteraard in de ridderlijke sfeer van een echt oude Spaanse burcht. Ben je op zoek naar een a la carte restaurant dan ben je in het naastgelegen Europa Park Hotel El Andaluz aan het goede adres bij restaurant Don Quixote. Hier worden Spaanse specialiteiten zoals paella en tortilla’s met bijpassend wijnen geserveerd. Restaurant Don Quixote heeft voor de kinderen bovendien een speelruimte. Voor een drankje overdag of ’s avonds kun je in het hotel terecht in de Buena Vista Club bar op de negende verdieping waar je een prachtig uitzicht hebt over pretpark Europa Park.

TIP: Restaurant Castillo in Hotel Castillo Alcazar is populair, ook bij gezinnen die in een van de andere Europa Park hotels verblijven. Het is dan ook verstandig om op tijd te reserveren.

Europa Park Hotel Castillo Alcazar kamer

Sport en ontspanning

Als gast van Europa Park Hotel Castillo Alcazar heb je diverse mogelijkheden voor sport en ontspanning. Hoogtepunt voor de kinderen is de spectaculaire waterspeelplaats ‘Pueblo del Agua’ met diverse glijbanen en waterspeeltoestellen. Ouders kunnen toekijken vanaf het naastgelegen terras. Je kunt ook heel eenvoudig gebruik maken van het zwembad van Hotel El Andaluz wat direct naast Hotel Castillo Alcazar ligt. In dit zwembad, gelegen op een zeer Spaans aandoende binnenplaats, kom je helemaal tot rust.

Ook voor een dagje of paar uurtjes wellness stap je zo bij de ‘Marrakesh’ spa van Hotel El Andaluz naar binnen. Hier vind je onder andere een stoombad, sauna, solarium en een rustruimte met verwarmde lounge stoelen en een ijs fontein.

TIP: Als gast van Hotel Castillo Alcazar ben je welkom in alle zwembaden, sauna’s en fitness faciliteiten van de overige Europa Park Hotels. Met je kamersleutel verkrijg je eenvoudig toegang en kun je als je wilt elke dag een andere plek uitproberen!

Europa Park Hotel Castillo Alcazar Welnness

Bijzonderheden

 • Elke ochtend bezoekt de mascotte van Europa Park Ed Euromaus met zijn vriendjes het hotel tijdens het ontbijt voor een ontmoeting of fotomoment met de kinderen.
 • In Europa Park Hotel El Andaluz wordt in de winter dagelijks een kinderdisco met muziek en spelletjes georganiseerd. In de zomer vindt de kinderdisco plaats in het Spaanse themagedeelte van pretpark Europa Park. Beide locaties liggen op slecht enkele minuten lopen van Hotel Castillo Alcazar.

Extra’s

 • Voor de gasten van Europa Park Hotel Castillo Alcazar is pretpark Europa Park ’s ochtends al eerder geopend waarbij je gebruik kunt maken van een aantal geselecteerde attracties.
 • ’s Avonds is voor hotelgasten het Spaanse themagedeelte van het pretpark langer geopend. Hier kun je onder andere nog terecht in de overdekte spelletjeshal en in de zomer voor een kinderdisco met mascotte Ed Euromaus.

 

bookingcom
Booking.com

Een verblijf bij Hotel Castillo Alcazar boeken op Booking.com!

Vrij Uit

Een verblijf bij Hotel Castillo Alcazar boeken bij Vrij Uit!
Neckermann
Neckermann

Een verblijf bij Hotel Castillo Alcazar boeken op Neckermann Reizen
Peter Langhout Reizen
Peter Langhout Reizen

Een verblijf bij Hotel Castillo Alcazar boeken op Peter Langhout!

Expedia

Een verblijf bij Hotel Castillo Alcazar boeken bij Expedia!
Tjingo
Tjingo

Een verblijf bij Hotel Castillo Alcazar boeken op Tjingo