Europa Park is het grootste pretpark van Duitsland en ligt in het zuid Duitse Zwarte Woud in de plaats Rust. Europa Park is een bijzonder pretpark omdat je hier in enkele dagen wel een reis door heel Europa lijkt te maken! Het pretpark is ingedeeld in verschillende themagedeeltes die allemaal een ander Europees land voorstellen. Zo ben je het ene moment nog in Frankrijk of Italië en loop je het andere moment ineens in Spanje, Ierland, Griekenland of IJsland. In elk themagedeelte zijn bekende gebouwen of taferelen uit het betreffende land nagebouwd en ook de attracties, shows, winkels en restaurants passen helemaal in het thema.

Overnachten bij Europa Park

Door het grote en zeer uiteenlopende aanbod van attracties en shows in Europa Park is dit pretpark niet meer in een dag te bezoeken. Als je wilt genieten van alle attracties en shows, maar ook de tijd wilt hebben om echt de sfeer in de verschillende landen te proeven doe je er goed aan minimaal twee dagen bij Europa Park te verblijven. Direct naast het pretpark vind je diverse officiële Europa Park Hotels, allemaal zeer luxe, prachtig gethematiseerd en van allerlei voorzieningen zoals zwembad, wellness, fitness en restaurants voorzien. Ook zijn er op loopafstand van de ingang van het pretpark veel verschillende Hotels bij Europa Park te vinden. Deze gezellige en kleinschaligere hotels zijn vaak een voordelige optie. Tot slot zijn er ook Europa Park Arrangementen en bieden diverse reisaanbieders een Busreis Europa Park aan.

attracties-europa-park

Attracties

Het attractie aanbod in Europa Park is heel divers, waardoor het pretpark geschikt is voor jong en oud. Het hele gezin zal zich hier prima vermaken. Voor echte durfals zijn er toppers van achtbanen zoals de mega coaster Silver Star, de houten achtbaan Wodan Timbur Coaster en de snelle achtbaan met looping Blue Fire. Bij mooi weer is het heerlijk om even af te koelen in een van de vele waterattracties, waaronder de water coaster Poseidon, de super splash Atlantica, de wildwaterbaan Fjord Rafting en de splash battle attractie Whale Adventure Splash Tours. Ook aan de kleine kinderen is gedacht in bijvoorbeeld de themagedeeltes Ierland en Duitsland. Hier vind je een groot aantal kinderattracties zoals een draaimolen, glijbanen en bootjes. In Grimms Sprookjeslaan worden bovendien allerlei bekende sprookjes uitgebeeld en in het themagedeelte Portugal vind je een indoor speelhal.

Shows Europa Park

Shows

Europa Park staat ook bekend om de vele en kwalitatief hoogwaardige shows. Zo is er een Chinese circus show en zijn er diverse muzikale spektakels, een magische goochel show en een parade. Afhankelijk van het seizoen kun je ook een bezoek brengen aan bijvoorbeeld een speciale Kerst musical, een spectaculaire ijs show of de lichtjesparade bekijken.

Restaurants Europa Park

Restaurants

In Europa Park is het moeilijk kiezen uit de vele restaurants voor lunch en diner. Elk themagedeelte heeft diverse restaurants, cafés en bars die uiteraard perfect passen in de sfeer van het betreffende land en bekende nationale specialiteiten serveren. Zo eet je bijvoorbeeld paella in Spanje, pizza en pasta in Italië, braadworsten in Duitsland, crêpes in Frankrijk en allerlei visgerechten in het Scandinavische themagedeelte. Ook bij een langer verblijf in Europa Park kun je dus gezond en gevarieerd blijven eten. Er zijn zelfbedieningsrestaurants voor een snelle hap, maar ook een groot aantal a la carte restaurants van uitstekende kwaliteit te vinden. Een aantal van de beste restaurants horen bij de Europa Park Hotels waar je ook als dag gast van het pretpark van harte welkom bent. In Engeland vind je een van de meest bijzondere restaurants van Europa Park, het Food Loop restaurant. Hier bestel je je eten zelf via touch screens op tafel en worden de drankjes en gerechten bij je gebracht via een heuse achtbaan rails.

Speciale evenementen

Gedurende het jaar besteedt Europa Park veel aandacht aan speciale evenementen zoals de sfeervolle winteropenstelling met kerstbomen, lichtjes en extra bijzondere shows. Ook Halloween en Oud & Nieuw wordt groots aangepakt in Europa Park.

Plattegrond Europa Park